PATIËNTENSTOP :
6/04/2021Voorlopig kunnen wij geen nieuwe patiënten meer aannemen op onze praktijk.
Lees meerHiervoor zal de arts u adviseren eerst enkele dagen verzachtende druppels in uw oor te druppelen. Zo kan de prop er gemakkelijker uitkomen. Druppel nooit een vloeistof in het oor zonder eerst een arts te raadplegen. Het kan onherstelbare gehoorschade veroorzaken!
In sommige gevallen van gewrichtsproblemen is een infiltratie aangewezen. Uw huisarts kan u hier meer informatie over geven en zo nodig deze infiltratie uitvoeren.
Wie verhoogde suikerwaarden heeft komt in aanmerking voor een diabetespas. Hiervoor geeft uw huisarts een attest mee. De diabetespas moet jaarlijks opnieuw aangevraagd worden. Wie een diabetespas heeft, heeft recht op terugbetaling van dieetadvies en podologische verzorging. Vraag meer informatie aan uw huisarts.
Om een nodeloze verplaatsing te vermijden komt u best nuchter. U mag wel wat water drinken.
• Griepvaccinatie: Dit gebeurd jaarlijks. De beste periode om je te laten vaccineren is tussen 15 oktober en 15 november. Sommige patiëntengroepen komen in aanmerking voor volledige terugbetaling. Het vaccin is op voorschrift. Haal het tijdig in huis zodat u het kan meebrengen op uw consultatie.
• Basisvaccinatie van kinderen: De vaccins zijn gratis. Gelieve hiervoor tijdig telefonisch een afspraak te maken en te vermelden dat u hiervoor komt. Zo kunnen we de vaccins aanvragen en u een nodeloze verplaatsing naar de praktijk besparen.
• Reisvaccinatie: Elke vaccinatie is mogelijk, behalve voor gele koorts. Sommige vaccins moeten maanden voor vertrek worden gegeven, vraag dus tijdig advies. De vaccins zijn op voorschrift en niet voorradig op de praktijk.
• Herhaling tetanusvaccin: Als u uw basisvaccinatie hebt gehad is een herhaling noodzakelijk elke 10 jaar. Als dit niet het geval is of bij een open wonde vraagt u best advies aan uw arts. Het vaccin is gratis en voorradig op de praktijk. Gelieve hiervoor tijdig telefonisch een afspraak te maken en te vermelden dat u hiervoor komt. Zo kunnen we de voorraad controleren en u een nodeloze verplaatsing naar de praktijk besparen.
• Bescherming van uw pasgeboren/verwachte (klein)kind tegen kinkhoest: Ouders en mensen die in nauw contact (zullen) komen met een pasgeboren baby worden geadviseerd zich te laten vaccineren tegen kinkhoest ter bescherming van het pasgeboren kind dat nog onvoldoende immuniteit heeft opgebouwd. Het vaccin is gratis en voorradig op de praktijk. Gelieve hiervoor tijdig telefonisch een afspraak te maken en te vermelden dat u hiervoor komt. Zo kunnen we de voorraad controleren en u een nodeloze verplaatsing naar de praktijk besparen.
Gelieve telefonisch een afspraak te maken en ook te vermelden dat u hiervoor komt. U dient deze behandeling thuis voor te bereiden en hiervoor moet meer tijd worden voorzien.
Dit onderzoek wordt nog slechts 1x per 3 jaar terugbetaald. In sommige gevallen is het aangeraden dat dit vaker gebeurt.
Gelieve hiervoor telefonisch een afspraak te maken en te vermelden dat u hiervoor komt. Hiervoor moet meer tijd worden voorzien.
Gelieve hiervoor telefonisch een afspraak te maken en ook te vermelden dat u hiervoor komt. Zo vermijd u een nodeloze verplaatsing naar de praktijk. Er is niet altijd vloeibare stikstof voorradig.
Uw persoonlijk preventieplan bepaalt welke gezondheidsrisico’s u loopt, welke erfelijke aandoeningen voor u belangrijk zijn en of leefstijlaanpassingen en vaccinaties nodig zijn. Voor uw preventieplan spreekt u best een aparte raadpleging af met uw huisarts. Als voorbereiding vult u de vragenlijst in en brengt u deze mee op uw consultatie. Als u tussen 45 en 75 jaar bent en een GMD hebt afgesloten op de praktijk moet u enkel de consultatie(s) betalen. De bijkomende vergoeding ontvangt uw huisarts rechtstreeks van de mutualiteit (breng klevertjes van de mutualiteit mee). Als u ouder of jonger bent of geen GMD heeft is een persoonlijk preventieplan natuurlijk ook nuttig, maar dan betaald u de bijkomende vergoeding zelf.